Watch The Throne, Telenor Arena

Ståplass:

Blir stående et sted midt i lokalet. Tenker at det er en helt ok sted å stå, helt til en kube med Jay-Z på heises opp fra gulvet like ved og jeg skjønner at det er et ganske bra sted å stå. Masse videoer av rovdyr som dreper. Jeg har drukket to øl og tenker at fy faen dette er kunst. En idiot gir meg en albue i ansiktet og jeg gir ham et dytt for å få volden bort fra kroppen min. Han blir koko-sint, og dytter meg hardt tilbake. «Jeg kommer til å ta stor plass i kveld, sånn er det bare!». Jeg er kvalmt voksen og sier at jeg unner ham det, men at det er forskjell på å ta stor plass og det å dytte andre fra deres plass. Det ender med at han kaller meg JÆVLA BITCH og gjør det han kan for å danse oppå meg. Jeg tar det hele veldig zen, og er sikker på at det har med nyervervet sønn å gjøre. Kommer på at jeg leste noe Chuck Klosterman skrev om at han ble så fryktelig trist av å tenke på at uansett vil det alltid foregå veiarbeid ett eller annet sted i verden. For alltid. Det kommer nok alltid til å være en idiot på en konsert, et sted. Det skal gå greit. Let’s have a toast for the doucebags, synger Kanye. Word!
Jeg tenker at den lær-capsen til Hova ser fryktelig varm ut, helt til jeg ser Kanyes skinnbukse og skinn-T-skjorte. På Kanyes andre klesskift sporter han en gammel mensen-klassiker: skjorte knyttet rundt livet. Jeg er litt ute av konserttrening, men trikset med å gå fremover på sidene funker fortsatt. Jeg tror det var på Roky Erickson på Øya at jeg virkelig skjønte hvor langt man kan komme med dette knepet.
Har de samplet Pluramon på Welcome To The Jungle, og er det feil av meg å spørre selv om jeg vet at svaret er nei? Oi, der spilte de litt Justice. Retro.
Interessant at Kanye hadde bytta ut publikumsropelina «We want prenup» i Golddigger for anledningen. Kan det ha noe med Kim Kardashian å gjøre?
Niggas in Paris fem ganger, jaja.
En av de beste konsertene jeg har vært på.

Terningkast 6
Kine

Over til….

….sitteplass

Dette var mitt livs første sitteplasskonsert, og det var også den første konserten der eg såg artistane og registrerte publikum rundt meg føre ein samtale.

Og frå ribbeveggen på Telenor Arena kan eg rapportere om to små menn og jævlig mange rovdyr på storskjerm. Folk rundt meg tok av på sitjeplass-vis: Er gepard egentlig et rovdyr? Nå må ørnen komme snart!  Fins det tiger i Afrika? Ååå der er ein ørn! Eg visste det måtte komme ørn når dei viste hai. Nei, tigeren fins berre i Asia. Men kva med rasen «afrikansk tiger»? Den rovdyrestetikken, så smart å understreke den ved å repetere Niggas in Paris som ein «utmattelsesstrategi» til slutt.  Men dei tok jo feil då, geparden bur absolutt ikkje i jungelen.

Då det heile kuliminerte med at eg til slutt FOTOGRAFERTE meg sjølv utan å ein gong ha med rapperane kan det nok best konkluderast slik: a) det føltes historisk å berre VERE der  og b) eg er definitivt ein av sitjeplassfolket no.

Terningkast 6.

Ein gong var me pogefolk

Anne Gunn

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s